„Cea mai importantă modificare în cadrul Codului Fiscal apare în cuprinsul art. 291 alin. (3) care prevede o cotă redusă la 5 la sută a TVA-ului perceput pentru accesul la evenimente sportive. Această excepție de la cota standard de TVA pentru biletele de acces la evenimentele sportive reprezintă o armonizare a prevederilor legislative naționale cu prevederile Directivei 2006/112/CE, care permite expres această derogare”, se menționează pe site-ul citat.
De asemenea, articolul 25 din noul Cod Fiscal mărește plafonul pentru acordarea de sponsorizări. Astfel, o companie va avea posibilitatea de a acorda cu titlu de sponsorizare o sumă de bani până în limita de 0,5 la sută din cifra sa de afaceri din 20 la sută impozit datorat, în loc de procentul de 0,3 la sută de până acum. Sponsorizarea poate constitui o sursă de finanțare privată importantă și prin mărirea plafonului sumele disponibile vor crește proporțional.
Prevederile art. 62 lit. w) referitoare la neimpozitarea primelor acordate sportivilor pentru îndeplinirea unor obiective de performanță își extind sfera de aplicare și asupra cluburilor sportive. Astfel, primele sau indemnizațiile acordate sportivilor sau staff-ului tehnic pentru obținerea calificării și participării la competiții intercluburi oficiale europene sau mondiale vor fi scutite de impozit. Prevederea vine în sprijinul încurajării sportului de performanță și al recunoașterii importanței participării cluburilor în competiții continentale sau mondiale.
O altă modificare apare și în cazul cotelor procentuale ale asigurărilor sociale. În situația în care un venit depășește cuantumul de cinci salarii medii brute, cota pentru asigurările sociale plătite de angajat și anagajator și pentru asigurarea socială de sănătate plătită individual va fi plafonată în limita valorii celor cinci salarii medii brute, urmând ca orice sumă care depășește acest plafon să nu mai fie impozitată cu aceste trei categorii de contribuții sociale.